Gratis

Erhvervspraktik - UNDER

Beskrivelse

Dette forløb skal ses som del 2 af 3, hvor I får inspiration til, hvordan man kan arbejde med aktiviteter hhv. FØR, UNDER og EFTER erhvervspraktikken.

Med udgangspunkt i de nedenstående materialer kan du udvælge og pukkel det indhold, som giver mening i din undervisning med din klasse.

Har du/I lyst til at få sparring på arbejdet med erhvervspraktikken, er I meget velkommen til at booke et besøg med Erhvervsplaymaker Christina Højlundchhokn [at] aarhus [dot] dk eller 4185 4000

 

På Momo finder I et forløb om erhvervspraktik, som er rettet mod eleverne.

Forventninger

Formålet med at arbejde med erhvervspraktikken UNDER selve praktikken er:

  • at give eleverne mulighed for at strukturere sine oplevelser i praktikken
  • at eleverne bringer noget konkret med retur til undervisningen, som kan bruges i en fælles efterbehandling af erhvervspraktikken
Forberedelse

Inspiration til aktiviter FØR selve praktikken ligger her: Erhvervspraktik - FØR

Aktiviteter

Mens eleverne er i erhvervspraktik er det selvfølgelig vigtigt at de har ro til at være i praktikken og opleve alt det som sker. Men det kan stadig være en god idé at give eleverne en lille opgave med ud i praktikken, som kan give dem et grundlag for at fastholde og reflektere over deres praktikforløb. Eleverne kan fx:

  • Dokumentere deres praktik fx med billeder/video eller ved at skrive log-bog
  • Undersøge hvordan skolens fag bruges i virksomheden fx gennem temaer som arbejdsmarkedsforhold, kommunikation, økonomi, matematik, bæredygtighed/klima mv. (inspirationsmateriale til dette kommer inden længe)
  • Lave et virksomhedsportræt eller et medarbejdeportræt (inspirationsmateriale til dette kommer inden længe)
  • Indsamle *stof' og materialer til en efterfølgende præsentation af praktikken
  • Lave tilbagemeldinger fx i en lukket Facebook-gruppe, hvor læreren stiller tre spørgsmål, som eleverne skal besvare eller vise (inspirationsmateriale til dette kommer inden længe)
  • Evaluere praktikken i samarbejde med deres kontaktperson (se MOMO for forslag til indhold og form)
  • Skrive dagbog (se MOMO for forslag til indhold og form)

Uanset hvad eleverne laver skal det selvfølgelig hænge sammen med den efterbehandling af erhvervspraktikken, som I planlægger.

Praktikbesøg - mens eleverne er i praktik er det en rigtig god idé at besøge eleverne. De er ofte stolte over at vise deres praktiksted.

Efterbehandling

Inspiration til efterbehandling af praktikforløbet ligger her: Erhvervspraktik - EFTER