Industritekniker - når millimeter tæller
Beskrivelse
Skal dine elever(8.-9. kl.) have indblik i, hvem der fremstiller, reparerer og vedligeholder mange af de dele, der får verden til at køre rundt. Præcision og produktion er to nøglebegreber for en industritekniker.
En industritekniker arbejder med at lave metaldele og maskindele – ofte meget præcise ting, som skal passe helt nøjagtigt. De bruger store maskiner og computere til at skære, bore, dreje og fræse i metal. Det kan fx være dele til biler, vindmøller, robotter eller flymotorer.
I forløbet får eleverne får kendskab til industriteknikeren, der med avanceret teknologier og med computerstyrede maskiner varetager produktionen af disse dele med milimeterpræcision.
Eleverne arbejder i dette forløb med 3d-tegning i programmet TinkerCad. De skal lære at aflæse en arbejdstegning, samt tegne den illustrerede genstand med præcise mål ind i tegneprogrammet.
Lærervejledning til forløbet kommer i uge 32-34
Efterfølgende er der mulighed for at besøge en virksomhed, hvor eleverne møder en industritekniker og oplever vigtigheden af den præcision der kendetegner industrikeknikerens arbejde.
I kan få hjælp til at booke et besøg hos en virksomhed (begrænset antal pladser og uden mulighed for selv at vælge virksomhed) eller I kan selv arrangere et besøg med én af de virksomheder, som har industriteknikere ansat:
- STANTRÆK, 8520 Lystrup
- BAADER Food Systems Denmark A/S, 8380 Trige
- Chrisper Automatdrejning ApS, 8381 Tilst
- DAFA A/S, 8220 Brabrand
- Dansk Maskin Teknik, 8520 Lystrup
- Gromas Maskinfabrik, 8520 Brabrand
- IQ Metal, 8361 Hasselager
- Knorr-Bremse Rail Systems Danmark, 8000 Aarhus C (tidligere DSB vedligehold. vedligeholder DSB toge)
- Lindberg A/S, 8230 Åbyhøj
- TM Industri, 8361 Hasselager
Når I kontakter virksomheden kan I med fordel spørge efter den lærlingeansvarlige, produktionschefen eller fabrikschefen.
I foråret 2026 vil der evt. også være mulighed for at komme på AARHUS TECH, hvor de uddanner industriteknikere
Formål
Man kan ikke drømme om noget man ikke kender! Mange erhverv er ikke synlige for børn og unge og de har ikke kendskab til det konkrete indhold i arbejdslivet.
Når I som skole arbejder systematisk med Uddannelse & Job fra 0.-9. klasse, får eleverne mulighed for at undersøge og få erfaringer med et bredt udvalg af arbejde og uddannelse, med fag og brancher - det kan eleverne senere basere deres valg af uddannelse på.
De forskellige aktiviteter og forløb, som du finder på udsynmodarbejdsliv.dk giver mulighed for at få indsigt i det konkrte indhold i forskellige jobs og hvilke forskellige job- og uddannelsesmuligheder. Det kan være med til at skabe grundlaget for et informeret og selvstændigt uddannelsesvalg for den enkelte - både efter grundskolen og senere i livet.
Praktisk information
Se flere detaljer
Forløb i klassen: 3-4 lektioner
Besøg i virksomhed: 2-3 timer
Efterbehandling i forbindelse med besøg: 2 lektioner