En dag i omsorgsuniform
Beskrivelse
Skal dine elever (3.-4. kl.) arbejde med sundhed og omsorg? Skal de prøve at arbejde med og få viden om kommunikation, sårbehandling, tandbehandling, hygiejne og omsorg? Skal de vide mere om og opleve hvad man laver som pædagogisk assistent, tandklinikassistent, SOSU-assistent og SOSU-hjælper?
I får besøg af en underviser fra SOSU Østjylland, der med en case guider eleverne gennem forskellige situationer, hvor de skal afprøve forskellige opgaver.
- Pædagogiske assistenter arbejder i dagtilbud, i SFO, ungdomsklubber eller på institutioner for mennesker med fysiske eller psykiske handicap.
- Tanklinikassistenter arbejder i tandplejen, hvor de tager røntgenbilleder og tandaftryk, tager imod og vejlede patienter i god mundhygiejne, sund kost.
- SOSU-assistenter arbejder med grundlæggende sygepleje, genoptræning og aktiviteter i forhold til borgere og patienter fx på sygehuse, plejehjem eller lægeklinikker.
- SOSU-hjælpere arbejder med pleje og praktisk hjælp til borgere, som har behov for støtte og hjælp. De har også en vigtig rolle i at observere og genkende symptomer på ændrede trivsels- og sundhedstilstande.
Forløbet afsluttes med et 'svendebrev' til alle elever, som kan tages med hjem og danne grundlag for at snakke med forældre om dagens oplevelser. Der uddeles også et 'svendebrev' til at hænge op i klassen.
OBS.! I kan med fordel tage kontakt til et plejehjem som en del af efterbehandlingen af forløbet. Dette bør gøres i god tid, så der ikke er lang tid mellem forløbet og besøget. (Kontakt evt. erhvervsplaymaker Christina Højlund, chhokn@aarhus.dk)
I kan forvente:
- at få besøg af en underviser fra SOSU Østjylland
- at eleverne introduceres til fagene på en legende og undersøgende måde
- at eleverne gennem autentiske hands-on-opgaver får indblik i relevante arbejdsopgaver og viden om fagene.
Forventninger til jer:
- at du har kontakt med underviseren fra SOSU Østjylland og aftaler nærmere om dagen (DU BLIVER KONTAKTET AF UNDERVISEREN)
- at du og din klasse arbejder med den obligatoriske forberedelse, så eleverne har en forforståelse for det SOSU Østjylland kommer med
- at du og din klasse arbejder med den obligatoriske efterbehandling af forløbet, så eleverne får mulighed for at reflektere over forløbets indhold og det de har lært
- at du under besøget fra SOSU Østjylland har det pædagogiske ansvar og hjælper eleverne med at deltage i dagens program
- at du svarer på evalueringen af forløbet (sendes to dage efter forløbet).
Klik og find Lærervejledning og materialer
Forløbet er centralt finansieret fra Børn & Unge og er udviklet i et samarbejde mellem folkeskolelærere og faglærere fra SOSU Østjylland.
Formål
Man kan ikke drømme om noget man ikke kender! Mange erhverv er ikke synlige for børn og unge og de har ikke kendskab til det konkrete indhold i arbejdslivet.
Når I som skole arbejder systematisk med Uddannelse & Job fra 0.-9. klasse, får eleverne mulighed for at undersøge og få erfaringer med et bredt udvalg af arbejde og uddannelse, med fag og brancher - det kan eleverne senere basere deres valg af uddannelse på.
De forskellige aktiviteter og forløb, som du finder på udsynmodarbejdsliv.dk giver mulighed for at få indsigt i det konkrte indhold i forskellige jobs og hvilke forskellige job- og uddannelsesmuligheder. Det kan være med til at skabe grundlaget for et informeret og selvstændigt uddannelsesvalg for den enkelte - både efter grundskolen og senere i livet.
Praktisk information
Se flere detaljer
Gratis for folkeskolerne i Aarhus Kommune.
Privat- og friskoler har en egenbetaling på kr. 3.500 - 4.000 afhængig af materialeudgiften
Se flere detaljer
Forberedelse: 2 lektioner
Besøg fra SOSU Østjylland: kl. 8.30-12.00
Efterbehandling: 2 lektioner
Tilmelding
Gratis for folkeskolerne i Aarhus Kommune.
Privat- og friskoler har en egenbetaling på kr. 3.500 - 4.000 afhængig af materialeudgiften