Aarhus Universitetshospital (kun 9. & 10. kl)

Beskrivelse

Er du nysgerrig på hverdagen på et sygehus? Synes du det er interessant at arbejde med sygepleje, sundhed, medicin og vil du gerne lære om nogle de forskellige uddannelser på Aarhus Universitetshospital?

Erhvervspraktik på Aarhus Universitetshospital henvender sig til elever fra 9. og 10. klasse, som er motiverede for de sundhedsfaglige uddannelser.

Både elever i og udenfor Aarhus Kommune kan søge om en praktikplads på AUH.

Praktikforløbet varer 2-5 dage og vil bestå af fælles rundvisning og information kombineret med praktik.

Du kan typisk komme i praktik som:

I praktikken følger du en fagperson inden de forskellige områder, som du på forhånd har valgt.

Se film om arbejdet på akutafdelingen

Se film om arbejdet på operationsafdelingen

Elev i praktik som lægesekretær:

"Før praktikken var jeg vildt bange for blod og nåle. Det er jeg slet ikke mere. Praktikken viste mig, at det slet ikke er så slemt igen"  

Elev i praktik på Lever- Mave- og Tarmsygdomme:
"I mine tre dage praktik var jeg på Skejby sygehus på afdelingen lever, mave, tarm. Det var en meget ny og spændende oplevelse og jeg blev taget rigtigt godt imod af det søde personale.
På mine 3 dage fulgte jeg forskellige sygeplejersker og social og sundhedshjælper og jeg fik lov til at se hvordan en arbejdsdag er for dem.

På dag 1 mødes vi kl 07.00 om morgen og vi skiftede til en uniform som vi skulle have på hverdag og som vi også skulle skifte. Vi skulle også have vores hår oppe. Efter vi havde skiftet til vores uniform, gik vi ud til den social- og sundhedshjælper vi skulle følges med. Vi gik ud for at lave TOKS på de forskellige patienter. TOKS er hvor man måler blodtryk, temperatur og respiration. Det fik vi også lov til at lave. Efter det gik vi rundt til de forskellige for at spørge om der var noget de manglende f.eks nyt tøj mad eller drikkevarer eller mad og meget mere eller for at spørge hvordan de havde det og for at se om der var noget vi kunne rydde op på de forskellige stuer.

Dag 2 var meget af det samme. Vi mødte ind og skiftet til uniform også gik vi ud og gjorde det samme efter det var der ikke særligt meget at lave så vi blev stedet hjem.

Dag 3 fulgte vi en sygeplejerske. Vi startede med at lave TOKS og hente mad til det forskellige patienter. Vi var også sammen med en fysioterapeut for at se hvad de laver.

Det var en mega god oplevelse og nok en oplevelse jeg kommer til at huske. Jeg har lært rigtigt meget om sundhedsvæsenet og hvad de laver."

Læs mere om erhvervspraktik på AUH.

Forventninger

Erhvervspraktikken tilbydes hele året (undtagen i skoleferier) i det omfang, der kan findes plads i afdelingerne.

For at kunne komme i praktik på Aarhus Universitetshospital er der en række krav til dig:

 • Du skal gå i 9. eller 10. klasse. Du må gerne ansøge en plads, mens du går i 8. klasse, bare du er startet i 9. klasse, når praktikken starter.
 • Påklædning: Hænder, håndled og underarme skal være fri.
 • Uniformen skal være med korte ærmer og skal være ren – udleveres af afdelingen.
 • Eventuelt tørklæde skal være hospitalets – udleveres sammen med den øvrige uniform.
 • Du skal være ren og ikke bruge stærk parfume eller andre dufte/lugte, der kan genere en i forvejen syg patient.
 • Du må ikke have sår eller rifter på den synlige hud.
 • Væskende sår skal vurderes i forhold til beslutning om du må være på afdelingen.
 • Negle skal være rene og kortklippede.
 • Neglelak og neglesmykker må ikke bruges.
 • Kunstige negle må ikke bæres.
 • Fingerringe, armbånd og armbåndsure må ikke bæres.
 • Langt hår skal samles og sættes op.
 • Du skal ikke bruge din mobiltelefon.
 • Det er ikke tilladt at ryge i løbet af dagen.
 • Du skal være opmærksom på din adfærd, når du omgås syge patienter. Det er OK, at sige fra og til i forhold til opgaver, som du bliver inddraget i, men vær opmærksom på, hvordan du siger fra.
 • Vær altid høflig og venlig – patienterne på et hospital er syge og har ikke overskud til dårlig stemning.
Sted
Aarhus Universitetshospital
Palle Juul-Jensens Boulevard 99
8200 Aarhus N
Tilmelding

Interesserede skal ikke henvende sig direkte til hospitalet. 

Vælg en af mulighederne på listen herunder. Udfyld oplysningerne, så får du en email med yderligere information. Listen opdateres løbende med nye pladser, så kig gerne forbi siden her flere gange, hvis der ikke er noget, som du vil søge lige nu.

Du skal gå i 9. eller 10. klasse. Du må gerne ansøge en plads, mens du går i 8. klasse, bare du er startet i 9. klasse, når praktikken starter.

 • Hvis knappen er GRØN og der står Book nu, så er pladsen ledig. Søg derfor kun én plads.
 • Hvis knappen er GUL og der står Venteliste, så er pladsen allerede booket af en anden elev. Du må gerne skrive dig på venteliste til flere pladser, hvis du ikke har søgt en af de ledige. Så får du automatisk en e-mail, hvis den skulle blive ledig igen. Så har du 24 timer til at søge den, før alle andre frit kan booke den. Det er dog ikke særligt sandsynligt, at en elev springer fra en plads, så går efter at få en af de ledige.

 

Tilmelding