Fødevareproduktion, landbrug, madkultur, klima, befolkningstilvækst og madsplid.
ALLE DATOER I SKOLEÅRET 23/24 ER BOOKET. DER ÅBNES FOR BOOKINGER I JUNI TIL SKOLEÅRET 24/25
I dette forløb får dine elever indblik i hvordan madkultur hænger sammen med lokalt landbrug og fødevareproduktion i hele verden, befolkningstilvækst, madspild og (måske) nye madvaner grundet klimakrisen.
Undervisningsforløbet giver bl.a. eleverne viden og oplevelser med:
Forløbet er tredelt i et før, under og efter besøget, så der er en tydelig rød tråd for eleverne, der viser, at teori og praksisnær undervisning går hånd i hånd.
OBS: Det er vigtigt, at eleverne ved, at de skal tilbringe dagen på en gård både ude og inde. HUSK derfor praktisk tøj og sko, som passer til vejret og som må blive beskidt.
Forløbet er centralt finansieret og udviklet af folkeskolelærere i samarbejde med lærere fra Jordbrugets Uddannelsescenter. I kan forvente et forløb, som giver eleverne indblik i hvordan skolens fag anvendes i sammenhænge, der relaterer sig til forskellige erhverv og fag.
Der er en klar forventning fra Jordbrugets Uddannelsescenter at I arbejder med de obligatoriske forberedelsesopgaver, der hører til forløbet. Forberedelsesopgaverne har en varighed på 4-6 lektioner og foregår både i Madkundskab og i Natur/teknologi. Derudover ligger 3-4 lektions undervisning efter forløbet i Natur/teknologi og evt. i Madkundskab. Lærervejledning ligger under 'Materialer'.
På selve dagen står lærerne fra Jordbrugets Uddannelsescenter for undervisningen og dermed den didaktiske opgave. Som lærer har du det pædagogiske ansvar for at eleverne deltager aktivt på dagen. Derfor er det vigtigt, at du deltager aktivt, har de faglige briller på og hjælper eleverne med at ‘oversætte’ undervisningens indhold, hvis du oplever, at der er behov for det.
Eleverne skal derudover være informeret om, at de kommer på besøg på en skole og en arbejdsplads, hvor de pågældende regler og rammer skal overholdes - både af sikkerhedshensyn og af hensyn til dem, der har deres daglige gang på skolen.
OBS: Undervisningsdagen på Jordbrugets Uddannelsescenter kan variere afhængig af sæson og årstid, da dagen inkluderer forskellige korntyper og besøg på marker og i stalde.
Forberedelsen til dagen på Jordbrugets Uddannelsescenter knytter sig både til Madkundskab og i Natur/teknologi med 2-3 lektioner i hvert fag.
I lærervejledningen er der blandt andet:
Lærervejledning ligger under 'Materialer'
Det er vigtigt, at eleverne ved, at de skal tilbringe dagen på en gård både ude og inde. HUSK derfor praktisk tøj og sko, som passer til vejret og som må blive beskidt.
På Jordbrugets Uddannelsescenter skal eleverne bl.a.:
I efterbehandlingen af forløbet skal eleverne lave pandekager med forskellige meltyper og det er muligt at udvide med mere undervisning i madkundskab.
Efterbehandlingen rummer 2 lektioner i natur/teknologi og 2-4 lektioner i madkundskab (kan udelades).
HUSK at booke madkundskabslokalet, hvis eleverne skal tilberede pandekagerne indenfor og hvis forløbet skal udfoldes med yderligere mad (opskrifter kommer i lærervejledningen i august)
Lærervejledning ligger under 'Materialer'
Der kan søges om refusion for transportudgifter (gruppebillet/rekvirering af bus).
Lærervejledning til forløbet, som rummer alle materialer, som skal benyttes i forberedelsen og efterbehandlingen af forløbet.
Forløbet er også tilgængelig på MOMO.